Het resultaat van de Reddingsbrigade voor Asterdorp.

 

Creatief op de Ceuvel met de gemeente, experts, betrokkenen en ‘hand-picked-creatives’.

layer-46

DE REDDINGSBRIGADE BIEDT EERSTE HULP

De Ceuvel vormt de thuisbasis van De Reddingsbrigade. Met De Reddingsbrigade bieden we éérste hulp bij een rijk pallet aan lastige opgaven. Dit doen we altijd samen.

 

Simpel, snel en helemaal in het begintraject hielpen we de gemeente Amsterdam vanuit de expertise die we als creatieve bedrijven en als collectief hebben opgebouwd.

 

Jullie namen een aantal relevante mensen mee en wij koppelden daar een moderator, ‘handpicked creatives’, een sneltekenaar en een camera aan. Op deze manier was vrijdag de 18e van november alle kennis, ervaring en creativiteit aanwezig om te komen tot inzichten over de opgaven waar jullie mee worstelden.

PROGRAMMA

1. GEZAMENLIJKE VISIE BEPALEN

2. OBSTAKELS DEFINIËREN

3. INSPIRATIE TUSSENDOOR

4. IDEEËN ROULETTE

5. KIEZEN & AANPAKKEN

We begonnen met een scherp geformuleerde vraag:

“WAT MOET ER OVER 10 JAAR IN DE KRANT STAAN OVER ASTERDORP?”

1. GEZAMENLIJKE VISIE

Nadat we elkaar op een inspirerende manier hebben leren kennen hebben we eerst gezorgd voor een kristalheldere context. Aan de hand van de vraag hebben we vervolgens onze wensen over de toekomst gedeeld.

 

Uiteindelijk leidde dit tot een gedroomde krantenkop die een gezamenlijke visie toont. Deze krantenkop werd vanuit de badmeesterstoel direct gevisualiseerd door onze sneltekenaar.

kop2

DE KRANTENKOP

“De herinnering van Asterdorp haalt (virtuele) muren naar beneden”

2. OBSTAKELS

Nu hebben we geformuleerd waar we heen willen. Maar wat zijn de obstakels die we denken tegen te komen op weg daar naartoe? Daar hebben we eerst individueel over nagedacht om uiteindelijk collectief te komen tot een top drie. Deze obstakels werden in een visueel jasje gestoken door onze sneltekenaar.

GEEN FYSIEKE PLEK

Er is niks meer van Asterdorp over op de plek waar het gestaan heeft

img_0212

GENERATIEKLOOF

Het verhaal - o.a. over normen en waarden - is lastig te vertellen aan verschillende generaties

img_0211

VERHAAL TE KLEIN

Het verhaal van Asterdorp is klein en abstract vergeleken bekende(re) narratieven

img_0210

3. INSPIRATIE

Nu we met elkaar gekomen zijn tot de belangrijkste obstakels, werd het tijd om een wandeling te maken door de prachtige praktijk genaamd de Ceuvel.

 

We vertelden over de lastige obstakels die wij zijn tegenkomen en de creatieve oplossingen die we hebben bedacht én uitgevoerd.

4. IDEEËNROULETTE

Met de Ceuvelse praktijk nog fris in het achterhoofd werd het tijd om de eerder geformuleerde en inmiddels uitgetekende obstakels creatief aan te vallen.

 

Via een ideeën roulette zijn we in kleine groepjes oplossingen gaan bedenken bij de verschillende obstakels. Deze ideeën werden kort gepitcht en alle twaalf in getekende vorm opgehangen aan stootboeien.

layer-52
layer-49
layer-45

5. DE BESTE IDEEËN DRIJVEN BOVEN

winnaars

Op het moment dat alle ideeën letterlijk in de lucht hingen hebben we via dot-voting bepaald welke hiervan het meest aanspreken.

 

De top drie wordt aangevuld met andere of nieuwe ideeën en bij elkaar worden daar drie beelden van gemaakt. Beelden die het perfecte vertrekpunt vormen om met opgestroopte mouwen oplossingen te realiseren.’

IDEE 1

The Storyline

Een brug of stellage boven de bestaande gebouwen laten lopen dat het vroegere Asterdorp symboliseert. Al lopend over de brug kun je een (audio)tour volgen over de geschiedenis.

story

IDEE 2

Madurodam on Tour

Asterdorp zichtbaar maken door het – samen met andere inmiddels onzichtbare dingen – in maquette-vorm te laten rondreizen door het land.

maduro

IDEE 3

Groeiend/interactief monument

Asterdorp zou een groeiend interactief monument worden waar je rondleidingen kunt krijgen die uitdaagt te interacteren.

monum

Fin.

MEER REDDINGSBRIGADE?

Wil je dat we de ideeën uitwerken en langskomen voor een presentatie?

Worstel je met nog een opgave of ken je collega’s die dat doen? Aarzel niet om ons in te schakelen.

CONTACT

HANDPICKED CREATIVES

Stadmaker Jesse toont de stad als een gedeeld canvas dat we samen kunnen inkleuren en is expert in het bedenken van concepten en het verbinden van partijen.

Jesse Jorg

We The City

Als facilitator maakt Elric het mogelijk dat mensen onwijs veel dingen voor mekaar krijgen in ontzettend weinig tijd.

Elric Crouch

Freelance

Jeroen Cuypers

Art Director @ Heeey

Storyteller Remco kan als geen ander een verhaal vangen en het vervolgens in een prachtige vorm gieten. Hij is daarnaast expert in het organiseren van evenementen.

Remco Moen

heeey

Yannick Gregoire

Developer @ Heeey

Jonas visualiseert alles wat los en vast zit.

Jonas Louisse

Visualistaties

CONTACT

Korte Papaverweg 2-6
Amsterdam

Jesse Jorg
06 302 287 23

Remco Moen
06 245 542 61

info@dereddingsbrigade.nl

Klik hier voor onze lokatie op de kaart

De Ceuvel

 

De Ceuvel vormt één van de meest inspirerende en duurzame locaties van Amsterdam waar binnen en buiten elkaar innig omhelzen. Op het zelf zuiverende park staan zestien duurzaam gerenoveerde woonboten en een noest café dat is opgebouwd uit 80 jaar oude bielzen en markante reddingsbrigade gebouwtjes.

MEER OVER DE CEUVEL
BEDRIJVEN OP DE CEUVEL
Slider_img01