Het resultaat van de Reddingsbrigade voor de Gaypride gemeenteboot.

 

Creatief op de Ceuvel met de gemeente, experts, betrokkenen en ‘hand-picked-creatives’.

layer-46

DE REDDINGSBRIGADE BIEDT EERSTE HULP

De Ceuvel vormt de thuisbasis van De Reddingsbrigade. Met De Reddingsbrigade bieden we éérste hulp bij een rijk pallet aan lastige opgaven. Dit doen we altijd samen.

 

Simpel, snel en helemaal in het begintraject hielpen we de gemeente Amsterdam vanuit de expertise die we als creatieve bedrijven en als collectief hebben opgebouwd.

 

Jullie namen een aantal relevante mensen mee en wij koppelden daar een moderator, ‘handpicked creatives’, een sneltekenaar en een camera aan. Op deze manier was maandag de 16e van januari alle kennis, ervaring en creativiteit aanwezig om te komen tot inzichten over de opgaven waar jullie mee worstelden.

PROGRAMMA

1. GEZAMENLIJKE VISIE BEPALEN

2. OBSTAKELS DEFINIËREN

3. BREAK MET PIZZA

4. IDEEËN ROULETTE

5. KIEZEN & AANPAKKEN

We begonnen met een scherp geformuleerde vraag:

“WAT MOET ER DE DAG NA DE CANAL PARADE IN DE KRANT STAAN OVER DE GEMEENTEBOOT?”

1. GEZAMENLIJKE VISIE

Nadat we elkaar op een inspirerende manier hebben leren kennen hebben we eerst gezorgd voor een kristalheldere context. Aan de hand van de vraag hebben we vervolgens onze wensen over de toekomst gedeeld.

 

Uiteindelijk leidde dit tot een gedroomde krantenkop die een gezamenlijke visie toont. Deze krantenkop werd vanuit de badmeesterstoel direct gevisualiseerd door onze sneltekenaar.

IMG_5853 copy

DE KRANTENKOP

“Roze ambtenarenboot geeft Mokum ballen!”

2. OBSTAKELS

Nu hebben we geformuleerd waar we heen willen. Maar wat zijn de obstakels die we denken tegen te komen op weg daar naartoe? Daar hebben we eerst individueel over nagedacht om uiteindelijk collectief te komen tot een top drie. Deze obstakels werden in een visueel jasje gestoken door onze sneltekenaar.

POLITIEKE GEVOELIGHEID

IMG_0605

ONDUIDELIJKE BOODSCHAP

IMG_0603

PRACTISCHE UITVOERING

IMG_0600

3. PIZZAPAUZE!

Nu we met elkaar gekomen zijn tot de belangrijkste obstakels, werd het tijd om even te herladen. Het was nèt iets te donker en fris voor een relaxte wandeling dus was er maar één optie…

 

PIZZA!

4. IDEEËNROULETTE

Met de Ceuvelse praktijk in het achterhoofd werd het tijd om de eerder geformuleerde en inmiddels uitgetekende obstakels creatief aan te vallen.

 

Via een ideeën roulette zijn we in kleine groepjes oplossingen gaan bedenken bij de verschillende obstakels. Deze ideeën werden kort gepitcht en alle twaalf in getekende vorm opgehangen aan stootboeien.

layer-52
layer-49
layer-45

5. DE BESTE IDEEËN DRIJVEN BOVEN

IMG_0599 edit

Op het moment dat alle ideeën letterlijk in de lucht hingen hebben we via dot-voting bepaald welke hiervan het meest aanspreken.

 

De top drie wordt aangevuld met andere of nieuwe ideeën en bij elkaar worden daar drie beelden van gemaakt. Beelden die het perfecte vertrekpunt vormen om met opgestroopte mouwen oplossingen te realiseren.’

IDEE 1

BurgerGaysters

Alle gay burgemeesters zijn uitgenodigd om mee te gaan op de boot. Amsterdam weer vooraan op het gebied van Homo-emancipatie!

IMG_0577 copy

IDEE 2

Mokums Sprookje

De bekende sprookjes en dan met een pikante ondertoon. Herkenbare taferelen naspelen maar da lekker kinky. En dat allemaal bovenop een grote roze wolk.

IMG_0578 copy

IDEE 3

Roze Kantoortuin

Is de gemeente niet gewoon toch een beetje saai, suf en stoffig? Natuurlijk! En daar zijn we trots op dus we vieren het uitbundig door de boot op te tuigen als één grote stoffige roze kantoortuin. Iedereen mag zich dan zelf helemaal uitleven op een roze outfit: typ-miep of juist extravaganza!

IMG_0581 copy

Sfeerimpressie

Hoe ziet dan de boot er in 2017 uit? Samengevat hebben we geprobeerd een gecombineerde sfeerimpressie te maken van de thema’s die duidelijk boven kwamen drijven tijdens de brainstorm.

boot-niet

Wat we zeker NIET willen:

Een onduidelijk verhaal of boodschap; niet lekker kunnen vlammen; een leuk idee wat niet goed uit de verf komt; technisch ingewikkelde dingen.

boot-wel

Wat we zeker WEL willen:

Amsterdam weer vooraanstaand maken wat betreft emancipatie gay-rechten; er een echt feest van maken; veel ruimte voor eigen bijdrage en creativiteit; een helder en simpel verhaal; spetterende aankleding maar niet te ingewikkeld.

Fin.

MEER REDDINGSBRIGADE?

Wil je dat we de ideeën uitwerken en langskomen voor een presentatie?

Worstel je met nog een opgave of ken je collega’s die dat doen? Aarzel niet om ons in te schakelen.

CONTACT

TEAM & HANDPICKED CREATIVES

Storyteller Remco kan als geen ander een verhaal vangen en het vervolgens in een prachtige vorm gieten. Hij is daarnaast expert in het organiseren van evenementen.

Remco Moen

heeey

Als facilitator maakt Elric het mogelijk dat mensen onwijs veel dingen voor mekaar krijgen in ontzettend weinig tijd.

Elric Crouch

Freelance

Ella Gil

Buro Curious

Jonas visualiseert alles wat los en vast zit.

Jonas Louisse

Visualistaties

Ganesh en Matthijs

Creerende Heren

CONTACT

Korte Papaverweg 2-6
Amsterdam

Jesse Jorg
06 302 287 23

Remco Moen
06 245 542 61

info@dereddingsbrigade.nl

Klik hier voor onze lokatie op de kaart

De Ceuvel

 

De Ceuvel vormt één van de meest inspirerende en duurzame locaties van Amsterdam waar binnen en buiten elkaar innig omhelzen. Op het zelf zuiverende park staan zestien duurzaam gerenoveerde woonboten en een noest café dat is opgebouwd uit 80 jaar oude bielzen en markante reddingsbrigade gebouwtjes.

MEER OVER DE CEUVEL
BEDRIJVEN OP DE CEUVEL
Slider_img01