Het resultaat van de Reddingsbrigade voor RAINPROOF.

 

Creatief op de Ceuvel met de gemeente, experts, betrokkenen en ‘hand-picked-creatives’.

layer-46

DE REDDINGSBRIGADE BIEDT EERSTE HULP

De Ceuvel vormt de thuisbasis van De Reddingsbrigade. Met De Reddingsbrigade bieden we éérste hulp bij een rijk pallet aan lastige opgaven. Dit doen we altijd samen.

 

Simpel, snel en helemaal in het begintraject hielpen we RAINPROOF vanuit de expertise die we als creatieve bedrijven en als collectief hebben opgebouwd.

 

Jullie namen een aantal relevante mensen mee en wij koppelden daar een moderator, ‘handpicked creatives’, een sneltekenaar met een camera aan. Op deze manier was vrijdag de 17e van februari alle kennis, ervaring en creativiteit aanwezig om te komen tot inzichten over de opgaven waar jullie mee worstelden.

PROGRAMMA

1. GEZAMENLIJKE VISIE BEPALEN

2. OBSTAKELS DEFINIËREN

3. INSPIRATIE

4. IDEEËN ROULETTE

5. KIEZEN & AANPAKKEN

We begonnen met een scherp geformuleerde vraag:

“HOE ZORGEN WE DAT BEWONERS ZICH BETER INZETTEN VOOR EEN RAINPROOF AMSTERDAM?”

1. GEZAMENLIJKE VISIE

Nadat we elkaar op een inspirerende manier hebben leren kennen hebben we eerst gezorgd voor een kristalheldere context. Aan de hand van de vraag hebben we vervolgens onze wensen over de toekomst gedeeld.

 

Uiteindelijk leidde dit tot een gedroomde krantenkop die een gezamenlijke visie toont. Deze krantenkop werd vanuit de badmeesterstoel direct gevisualiseerd door onze sneltekenaar.

krantenkop

DE KRANTENKOP

“Wateroverlast? Amsterdammers hebben alleen nog maar plezier van regen!”

2. OBSTAKELS

Nu hebben we geformuleerd waar we heen willen. Maar wat zijn de obstakels die we denken tegen te komen op weg daar naartoe? Daar hebben we eerst individueel over nagedacht om uiteindelijk collectief te komen tot een top drie. Deze obstakels werden in een visueel jasje gestoken door onze sneltekenaar.

WAAROM ZOU IK? (WIJ)

De Amsterdammer weet niet zo goed waarom hij hieraan mee moet doen.

IMG_0811

HOE MOET HET?

De Amsterdammer heeft geen idee hoe het werkt en wat hij dan kan doen.

IMG_0810

KOSTEN/BATEN

Wegen de kosten die de Rainproof ingreep met zich mee brengt wel op tegen de baten?

IMG_0809

3. INSPIRATIE

Nu we met elkaar gekomen zijn tot de belangrijkste obstakels, werd het tijd om een wandeling te maken door de prachtige praktijk genaamd de Ceuvel.

 

We vertelden over de lastige obstakels die wij zijn tegenkomen en de creatieve oplossingen die we hebben bedacht én uitgevoerd.

4. IDEEËNROULETTE

Met de Ceuvelse praktijk in het achterhoofd werd het tijd om de eerder geformuleerde en inmiddels uitgetekende obstakels creatief aan te vallen.

 

Via een ideeën roulette zijn we in kleine groepjes oplossingen gaan bedenken bij de verschillende obstakels. Deze ideeën werden kort gepitcht en alle twaalf in getekende vorm opgehangen aan stootboeien.

layer-52
layer-49
layer-45

5. DE BESTE IDEEËN DRIJVEN BOVEN

IMG_6449 copy

Op het moment dat alle ideeën letterlijk in de lucht hingen hebben we via dot-voting bepaald welke hiervan het meest aanspreken.

 

De top drie wordt aangevuld met andere of nieuwe ideeën en bij elkaar worden daar drie beelden van gemaakt. Beelden die het perfecte vertrekpunt vormen om met opgestroopte mouwen oplossingen te realiseren.

IDEE 1

Een goede buur weet hoe

Naar wie luister je wanneer je iets wilt doen aan je gevel, je voortuin of bijvoorbeeld een regenton wilt installeren? Juist! Die buurman/vrouw die het al heeft!

 

Precies daarom willen we mensen die met RAINPROOF oplossing bezig zijn (geweest) een podium geven. Wanneer zij zich inzetten als ambassadeurs op een door ons gemaakt platform kunnen ze daar hun kennis delen met de buurt.

 

Op die manier kan het als een olievlek verspreiden door de buurt, door de kracht van de goede buur.

IMG_0830

IDEE 2

De WinsTon

Niet alleen jouw woning maar het hele postcodegebied samen gaat water opvangen en hergebruiken. Want samen met je buren – en iedereen in hetzelfde postcodegebied – werk je aan een zo regenbestendige mogelijke wijk.

 

Meer punten = hogere kans op prijzen! Bovendien zie je wat jouw buurt allemaal doet, kun je makkelijk meedoen en wordt je gemotiveerd door anderen. Natuurlijk in samenwerking met de Postcode Loterij!

IMG_0833

IDEE 3

De regenwacht

Wat als de wegenwacht zich ook zou inzetten bij (preventie voor) wateroverlast? Bijvoorbeeld door op één dag door heel Nederland omgedoopt te worden tot ‘de Regenwacht’.

 

Ze hebben al een enorm ledenbestand, en het zijn monteurs met behoorlijk veel technische kennis. De ideale combi?

 

De Regenwacht: één kar vol ervaring. Brengt de kennis bij mensen thuis!

IMG_0832

Fin.

MEER REDDINGSBRIGADE?

Wil je dat we de ideeën uitwerken en langskomen voor een presentatie?

Worstel je met nog een opgave of ken je collega’s die dat doen? Aarzel niet om ons in te schakelen.

CONTACT

TEAM & HANDPICKED CREATIVES

Storyteller Remco kan als geen ander een verhaal vangen en het vervolgens in een prachtige vorm gieten. Hij is daarnaast expert in het organiseren van evenementen.

Remco Moen

heeey

Als facilitator maakt Elric het mogelijk dat mensen onwijs veel dingen voor mekaar krijgen in ontzettend weinig tijd.

Elric Crouch

Freelance

Florian Geerken

Masterpeace / Pionear

Stadmaker Jesse toont de stad als een gedeeld canvas dat we samen kunnen inkleuren en is expert in het bedenken van concepten en het verbinden van partijen.

Jesse Jop Jorg

WE THE CITY

Jonas visualiseert alles wat los en vast zit.

Jonas Louisse

Visualistaties

CONTACT

Korte Papaverweg 2-6
Amsterdam

Jesse Jorg
06 302 287 23

Remco Moen
06 245 542 61

info@dereddingsbrigade.nl

Klik hier voor onze lokatie op de kaart

De Ceuvel

 

De Ceuvel vormt één van de meest inspirerende en duurzame locaties van Amsterdam waar binnen en buiten elkaar innig omhelzen. Op het zelf zuiverende park staan zestien duurzaam gerenoveerde woonboten en een noest café dat is opgebouwd uit 80 jaar oude bielzen en markante reddingsbrigade gebouwtjes.

MEER OVER DE CEUVEL
BEDRIJVEN OP DE CEUVEL
Slider_img01